vineri, 6 iunie 2014

Stimată lună iunie,

Țin să te informez că mi-am luat ochelari imitație Ray-Ban de la Penny market cu 30 de lei și nu apuc să-i port pentru că nu e soare.

Apoi, dacă ai putea să fii și tu mai caldă, ar fi minunat. N-ar mai trebui să fiu stropită cu furtunu' la 8 dimineața de băieții de la spălătoria de vis-a-vis. Sau poate au aflat de episodul cu ligheanul, când am rămas fără apă și au vrut să-mi asigure igiena! Mai am o teorie: fiind frig, nu mai defilează fetele în minijupe și bluze decoltate, deci nu mai au de cine să se ia. Și cum să se detensioneze și ei? Se iau de mine, fată săracă, de mă port la blugi și giacă! Dă și tu căldură, să treacă fetele la șlapi și buric! Sau măcar să mă usuc și eu mai repede. Sau dă o încălzire globală, să nu își mai ia lumea mașini și să dea mama ei de spălătorie faliment!

Și nu știu dacă ți-a spus cineva, dar azi pe la 8 jumătate dimineața, cum ieșeai de la gura de metrou Pipera, pe stânga, era parcat un Merțan mare și negru, cu un proprietar cu aceleași trăsături ca și mașina. Și dacă înainte se auzea doar răcnetul binecunoscut "Șosete de lycra, băieți! Ciorapi de bumbac! Ciupici! Colanți!", acum chiar era acompaniat armonios de un sountrack setat la cote periculoase ale volumului și bunului simț. Și cum "dimineața cântă cucu, fraierii se duc la lucru", corporatiștii, săracii, treceau... treceau... Așa că te rog, doamnă dragă, să le dai și băieților ăștia cu Merțanu' niște căldură. Să se ducă și ei la mare. Că de migrat în țările calde văd că nu se pune problema.

Și țin să închei cu rugămintea de a nu mai lăsa lumea din metrou să citească articole, cărți sau reviste despre Ascaris lumbricoides sau mai pe românește, limbrici. Că o dată cu căldura vine și sesiunea, dar dacă-i frig le arde de învățat în mijloacele de transport în comun, în timp ce tu-ți molfăi covrigul Luca de 1 leu. În loc să stea la terasă în centru sau la cort în Vamă...

Mulțumesc și Doamne-ajută!

Cu respect,
Alexandra

Niciun comentariu: