luni, 12 octombrie 2009

Ai grijă de tine, copilule...


Cat Stevens - Wild World
Asculta mai multe audio Muzica
Copilule, ai grijă de tine. Să ai parte de tot ce poate fi mai frumos, mai cald și mai curat pe acest pământ… Să rămâi blândă și frumoasă. Chiar dacă oamenii sunt răi, tu să-i iubești.
De acum eu trebuie să plec. Mă bucur că nu plîngi și că nu îmi zâmbești fals. Mereu îmi voi aminti de tine așa cum umblai în rochia albă, cu două cozi lungi și brune. Ai grijă de tine. Păstrează-ți vie flacăra din privire. Știi tu, pîlpîirea sălbatică de noapte ce m-a capturat pentru totdeauna în copilăria și nebunia ta. E o lume nebună, așa că ai grijă de tine.
Să nu-ți fie frică. Să mângâi creștetul cărunt al bunicii de fiecare dată când e tristă. Vorbește-i despre ceaiuri și cărți. Dă-i putere mamei. Sărut-o pe frunte. Arată-i surorii cîtă lumină se ascunde în tine. Oprește furtunile din sufletul tatei și nu-l lăsa să cadă. Respiră tu pentru mine, copilule. Dar ai grijă de tine. Cîntă-mi mereu. Oamenii care cîntă nu au cum să fie oameni răi. Cîntă-mi ca atunci când erai mică și te ascundeai între salcîmii proaspăt înfloriți. Și dacă mai greșești, ține minte că orice început se naște din lacrimi și surîs, din răsărit și din apus.
Ești un copil bun. Ai grijă de tine. Ai grijă de toți. Amintește-le de mirajul existenței mele, dar copleșește-i cu emoția din inima ta, arzătoare, febrilă... Avîntă-te neînfricată în marea aceasta de nefericire și fă-i valurile să tresalte de amintiri, colorată de visare. Spulberă norii și poartă-mă la sufletul tău în vînt. Lasă vîntul să-ți alunece prin păr, printre degete, prin toată ființa. Scoate capul pe geamul din trenul acesta nebun și salută vîntul, căci eu am să fiu mereu în vînt. Nu uita că te iubesc și te port mereu în gând, copile. Ai grijă de tine, căci eu plec. Ai grijă de toți. Mai cântă-mi printre salcâmi. Ai grijă de tine...

2 comentarii:

pikchiu spunea...

sa fie vreo legatura intre "wild word" si "new word" de mai sus? :)
vine iarna, copile! ai grija de cojoc, sa nu-ti inghete sufletul si sa te faci om mare.

Un copil cuminte spunea...

:)
nota 10 pentru atenție.
am grijă de cojoc, promit. stă cuminte pe umeraș și-mi rânjește a plimbare, așa că-l scot la o seară cu folk să vedem ce poate.
vine iarna și eu am dârdâit azi în rochie, dar na, it was worth it. să vedem dacă și răceala mai merită.