duminică, 25 octombrie 2009

Am învățat săptămîna aceasta că...

un suflet poate fi și pur. Am învățat că poate fi și pace între noi. Am învățat să adun tot ce am mai bun în inimă și să împart cu cei din jurul meu. Am învățat pentru a mia oară că adevărata căldură vine din interior. Am învățat că lacrimile de durere și de fericire se pot împleti cu iubirea așa cum pașii noștrii s-au amestecat pe cărările de munte, printre întuneric și stele. Am învățat că sacrificiul nu poate fi prea greu. Am învățat că cel mai tare doare atunci când ne îndepărtăm de noi înșine. Că nu mai putem fi ce am fost dacă ne-am uitat sufletele pierdute într-o altă lume, oricât de curată. Am învățat că prietenia stă în zâmbetul pe care tu mi l-ai trimis prin eter și care a ajuns în palma mea, aducând cu el pacea de care aveam nevoie. Am învățat săptămâna aceasta că moldovean nu e sub nicio forma sinonim cu bucovinean. Că oameni cu suflet bun se află la tot pasul, atunci când pasul tău e drept. Am învățat să plâng de fericire. Am învățat să mă rog din tot sufletul. Am învățat că familia e cel mai de preț dar pe care divinitatea ni-l poate face. Am învățat să cunosc bunătatea din voi. Am învățat să cânt la chitară. Încă mă dor degetele, dar a meritat. A meritat toată săptămâna asta nebună, cu 8 ore de mers cu mașina, cu gălăgie, aglomerație, cântece, poale-n brâu, urcat la Palma, perindat prin Suceava, Sucevița, Rădăuți, lumânări, tort, fotografii, invitați, oameni buni, oameni dragi, prieteni vechi și noi, oboseală multă, și mai multe flori, zăpăceală, urcat și coborît, folclor, munte, vânzoleală, chitară și pian dezacordate, Profides, meniuri și jocuri... Am învățat toate aceste lucruri, deși le știam deja. Aș da orice să nu mă aprind de dorul lor acum, dar am mai învățat că nu contează cum începi un lucru, ci cum îl termini, așa că zîmbește, Alexandra, așa frîntă după 9 ore de mers cu mașina, cu nesomn și pană la roata din spate, zîmbește... Bucură-te de cele ce ți le-ai însușit, de raza de lumină și de curcubeul văzut la orizont... Și dormi, copilă, ziua de mîine te așteaptă cu forțe proaspete...

PS - Aș da orice să "embeduiesc" melodia "Aș da orice" de la Profides :), preferata mea.

11 comentarii:

Mih spunea...

Minunat. Multe lucruri de valoare invatate doar in cateva zile. Si sunt sig ca a meritat toate orele merse cu masina...si gandurile privind pe geamul masinii..ah Doamne. Ai stârnit un "lant al amintirilor" :)

Frumos. Fericirea sta in lucrurile mici.

Un copil cuminte spunea...

:) sunt frîntă de oboseală, dar fericită...

Dan Ioanitescu spunea...

Esti un om bun!

Un copil cuminte spunea...

mulțumesc :)
și vă mai așteptăm pe la noi...

răzvan cîmpean spunea...

"Am învățat că familia e cel mai de preț dar pe care divinitatea ni-l poate face." Familia cui? A mea cu siguranţă nu e!
Dar, dincolo de faptul că nu sunt în totalitate de acord cu tine, e de preţ fiecare detaliu pe care îl înveţi. Învaţă mai departe, pe cât poţi. Încălzeşte frigul ce domneşte de mult printre oameni.

Un copil cuminte spunea...

o familie de oameni simpli și buni, oameni de la țară, cu principii sănătoase și conservatori pînă la paroxism. oamenii aceștia minunați mi-au arătat ce important este să-ți respecți părintele și ce frumos e să-ți pregătești copilul pentru momentul în care va zbura de unul singur din cuib...
legat de ceea ce ai spus de familia ta, am un sentiment oarecum familiar :)
poate am să povestesc despre asta într-un post viitor și melancolic, scos din borcanul cu amintiri triste...
dar pînă atunci am să fac căldură printre voi, friguroșilor!

Cristina spunea...

Honey, sunt p drum spre Bucuresti. Dimineaţa ajung. Multumesc pentru post, mi-am adus aminte de toată nebunia d săptămâna trecuta, si sunt muuult mai franta decât ai fost tu, asta e a doua seara când dorm in masina, dar maine o s m freshen'up siiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii... Of, nu mai am putere s vbesc. I Miss you. See you soon :)

Un copil cuminte spunea...

Honey, abia aștept să te văd și să-mi povestești all about it!:>

Cristina spunea...

Am gasit piesa As da orice in YouTube de pe ifonul meu:)[a se citi am aifon].. scrii exact titlul piesei si artistul si gasesti o varianta inregistrata d l o performance d a lor. Sunt pe drumul spre Adjud dinspre Bacau si ningeeee d l Marginea in continuu:)

Un copil cuminte spunea...

da, fată, știu varianta, dar eu o voiam mai de studio puțin...
waaa, vreau și eu puțină zăpadă... fată, fată, de ce ești egoistă, fatăăăăă? suntem incogiteeee...

Cristina spunea...

cand n-ai sa ma mai vezi, iti va fi ecoul slab:)