miercuri, 18 februarie 2009

Eșarfă în dar

S-a trezit bine-dispusă.
A pus apa la fiert pentru cafea și s-a apucat să prepare micul dejun. Târziu și-a dat seama că a gătit prea mult, cât pentru 2 persoane. Plescăind dezaprobator, a renunțat la mâncare. Și-a luat doar un măr în geanta neagră, singura în care putea să îndese vrute și nevrute.
Oricum i se părea o corvoadă să se care la serviciu cu geantă, dar a zis că o dată la 2-3 luni nu strică.
Până la urmă s-a îmbrăcat în timp ce fredona "La vie en rose". A coborât scările grăbită și și-a dat seama că a plecat cam subțire îmbrăcată de-acasă. S-a oprit în fața chioșcului de ziare și s-a gândit că o revistă n-ar strica. Sau o carte. Până la urmă le-a cumpărat pe amandouă. A încercat să le pună în geantă, dar și-a dat seama că ceva se opunea. A întins mâna mică de culoarea fildeșului și... O eșarfă. Ba nu! Era chiar eșarfa pe el care i-a făcut-o cadou exact înainte de Crăciun. Chiar în seara când l-a văzut ulima dată.
Mi-e frig. Și-a pus eșarfa la gât. O lacrimă neagră s-a scurs din colțul ochiului și i-a înghețat pe obraz. Mi-e dor să nu-mi mai fie frig. Mi-e dor de tine. Și-a amintit de chipul lui tânăr, cu trăsături fine, de ochii triști și de căldura și parfumul pe care le emana. Și-a adus aminte ce i-a spus. Era prima oară când își amintea de eșarfă după 2 luni în care a crezut că a șters fiecare amintire, că profanase fiecare loc pe care îl putea numi al lor, că ascunsese toate lucrurile care îi aminteau de el. Credea că a ucis toată istoria lor. Credea că s-a sfârșit. Că a plecat din joc pentru totdeauna. Că se dezlegase.
Când ți-e frig, poartă eșarfa asta... te rog.
Nesuferitule, nu trebuia...
Ba da, trebuia. E iarnă...
Era iarnă. Dar nu pe străzi, nu în cartier, nu pe pământ.
Era iarnă în ea.
S-a înfofolit în eșarfa primită în dar, amestec de culori calde, și a plecat spre serviciu. Spre mâine, spre o nouă zi. Spre sfârșitul lunii februarie. Spre primăvară.
Eșarfa își flutura culorile vesele la gâtul subțire pe care se revărsau șuvițe castanii de păr. Eșarfa în dar.


Pasarea Colibrie- Esarfa in dar
Asculta mai multe audio Muzica »

Niciun comentariu: