miercuri, 30 septembrie 2009

SC Măgari în ceață SRL

Ați împărțit drumuri, mese, vise. Ați pășit chiar în același ritm. V-ați trezit la aceeași oră. Ați râs la aceeași glumă. Chiar și starea de veghe ați înjumătățit-o. Și totuși ceața a învăluit totul. Oamenii apar ca din pom, sar în viața ta, lasă urme frumos și cuminte și pleacă. Precum măgarii în ceață. Iubești oamenii și ei dispar. Le dai de știre că îi iubești, nu care cumva ca ei să dispară. Dar oricât de mult curaj ai avea să te agăți de sentimente, dimineața zilei în care trebuie să înțelegi tot vine.
De ce să se rupă legăturile? De ce să ne luăm promisiunile înapoi? De ce să ciobim încrederea? Cine va suferi prin noapte mai tare? Cine își va călca mândria și își va reaminti de cât de mult îi păsa? Cine va înțelege? Ce va muri? Cine împarte lumea în două? Cine păstrează jumătate și o dă pe cealaltă celuilalt? Cine deschide calea spre așteptare? Cine așteaptă și cine nu mai vine? Cine va număra picăturile de lumină la fereastră? Cine va simți dorul și cine lipsa?
Cine e de vină?
Am descoperit eu cine e de vină. SC Măgari în ceață SRL realizează servicii și la domiciliu. Și sunt atât de discreți. Totul devine aproape liniște după ce au operat ei în zonă. Ei nu lucrează cu acordul părților. Nu, doar unul are voie să se îndepărteze. Celălalt trebuie să simtă singurătatea și așteptarea.
SC Măgari în ceață SRL promovează două proceduri: fuga și ocolul. Fuga ia prin surprindere, ocolul amețește. Combinate, dau efectul de ceață. De pustiu. Depărtarea e irelevantă. Pot fi 30km, pot fi 2m.
Există o excepție de la regulă și povestea aceasta este următoarea: El apelează la SC Măgari în ceață SRL, dispare, Ea suferă, îl caută, se teme, El realizează că a greșit, se-ntoarce, rupe contractul cu firma noastră, Ea încă suferă, El e fericit că Ea l-a recunoscut din toată ceața aia, Ea încă se teme, așa că apelează la SC Măgari în ceață SRL, El se teme, o caută, o găsește, că na, El e client mai vechi, amândoi aleg ocolul și uite-așa se obține binecunoscutul efect de piruetă.
De asemenea, SC Măgari în ceață SRL dispune de o gamă variată de servicii accesorii: schimbatul numărului de telefon și a locurilor preferate, tăcerea, disimularea, ștergerea fără citire prealabilă a e-mailurilor, blocarea ideilor de reconciliere, ștergerea parțială de suflet și zâmbetul prefăcut.
Cel care pleacă lasă umbra la schimb. Cel care rămâne devine umbră. Și-apoi vine uitarea. Și după ea, vine faza “mi-e dor”… iar totul culminează cu faza “nu-mi mai pasă”. Și-apoi vine uitarea reală, dură, sălbatică… și-uite-așa, iar v-am spus o minciună duioasă. Și vă mai spun una. SC Măgari în ceață SRL are un singur remediu pentru cei lăsați în urmă și acesta se rezumă la a lua ceea ce e frumos din ce a fost.
Aaa, da, încă un lucru… știu că tu citești și te simți cu musca pe căciulă.[ bine, știu atât cât să nu mă simt atotștiutoare] așa că dă jos căciula sau alungă musca pentru că de data nu vreau să fim triști, vreau să mai fim în apele noastre, vreau să râdem și să ne simțim bine. Vrei?

5 comentarii:

Mih spunea...

Si eu stiu pe cineva care a apelat la sc Magari in ceata srl...numa ca nu stiam ca ii zice asa :)

p.s. dar de remediu ala nu prea funcioneaza al toti :P

Mih spunea...

la*

Un copil cuminte spunea...

O, ba da, funcționează... Trebuie doar să-ți dai seama ce a fost cu adevărat frumos, să prețuiești frumosul și să-l ridici la rangul de panaceu... Trust me, I know...

pikchiu spunea...

vad ca e SRL si nici macar societate pe actiuni :))
stii ca Magarii astia chiar exista? oarecum... ii gasesti in filmul Eternal sunshine of the spotless mind. Sau la sfarsitul cartii SONI.

Hai sa ne "simtem" bine azi :D

Un copil cuminte spunea...

Băieții de la Laguna sunt una, Măgarii mei sunt alții... ăia spălau creiere, nu suflete... ei ștergeau amintiri, Măgarii mei le lasă acolo atât cât vrei... numai să vrei...
pus Soni - Andrei Ruse pe lista de cărți I must read. Checked.
comentat aiurea-n tramvai. Checked.
urat o seară faină. Checked.